24. 7.

2022.

Trio Eusebius
Josipa Bilić, sopran
Dina Jularić Ivančić, mezzosopran

PROGRAM

Bruno Bjelinski: Psalmi kralja Davida, za sopran, alt, violinu, violončelo i klavir
Psalam 34: O čovječe, ljubiš li život?
Psalam 18: Zemlja se potrese i uzdrhta
Psalam 108: Probudi se, harfo i citaro
Psalam 55: O, da su meni krila golubinja
Psalam 25: Oprosti grijehe moje
Aleluja

Johannes Brahms: Klavirski trio br. 3 u c-molu, op. 101
Allegro energico
Presto non assai
Andante grazioso
Allegro molto

***

Dmitrij Šostakovič: Klavirski trio br. 1 u c-molu, op. 8 (Andante)

Petar Obradović: Klavirski trio br. 3, Carrousel - praizvedba
Marcia
Vals
Finale

O IZVOĐAČU

Trio Eusebius klavirski je trio osnovan 2017. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom profesora Pavla Zajceva. Stalni članovi trija su violinistica Eva Šulić, violončelistica Tonka Javorović i pijanist David Vuković, a na večerašnjem koncertu im se kao zamjena pridružuje violinistica Katarina Kutnar. Trio Eusebius dobitnik je niza nagrada na važnim hrvatskim natjecanjima: nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost te nagrade Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na 16. Međunarodnom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić 2019.; prve nagrade i nagrade Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja na 8. Hrvatskom natjecanju mladih glazbenih umjetnika Papandopulo 2019.; nagrade Darko Lukić te nagrade Hrvatskoga glazbenog zavoda na 54. tribini Darko Lukić 2021. Dobitnik je i Dekanove nagrade za ostvarenja u akademskoj godini 2018./2019.

Josipa Bilić (Zagreb, 1997.) ostvarila je profesionalni operni debi kao stipendistica Opere HNK-a u Zagrebu gdje je od 2019. godine nastupila u ulogama Papagene u Čarobnoj fruli, Amora u Orfeju i Euridici, Ines u Trubaduru, Glasa s neba u Don Carlu, te kao Čobanče u Eri s onoga svijeta. Za ulogu Marice u operi bajci Ivica i Marica, u produkciji Zagrebačke filharmonije, zaslužila je Nagradu hrvatskog glumišta 2021. Nastupila je kao solistica uz Simfonijski orkestar HRT-a te Filharmoniju iz Graza, a za prvi nastup na Varaždinskim baroknim večerima dobila je nagradu Ivan Werner. Dobitnica je i diplome 55. tribine Darko Lukić. Postigla je zapažene uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima; među posljednjima su Jozsef Simandy (2018.), Zoltán Kodály (2019.), József Simándy (2021.), Ferruccio Tagliavini (2022.).

Dina Jularić Ivančić (Basel, 1992.) glazbenu naobrazbu počela je nastavom klavira u glazbenoj školi u Kazahstanu, te nastavila u Sarajevu i Zagrebu. Diplomirala je klavir 2017. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Ante Milića. Pjevanje počinje učiti 2015. godine kod Ante Tončija Petkovića u Glazbenoj školi Karlovac. Studij pjevanja upisuje kao prvoplasirana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Martine Gojčete Silić, a trenutačno je na četvrtoj godini studija u klasi Renate Pokupić. Kao solistica nastupila je s Karlovačkim komornim orkestrom, ansamblom ASMANGU te Akademskim zborom Ivan Goran Kovačić. Kao stipendistica Opere HNK-a u Zagrebu utjelovila je ulogu Kate Pinkerton u operi Madama Butterfly Giacoma Puccinija. Osvojila je prvu nagradu na međunarodnim natjecanjima Lav Mirski u Osijeku, Vera Kovač Vitkai u Novom Sadu te Blagoslovi me, moj talisman u Ljubljani.

Cijena ulaznica: 100kn (popust od 40% za studente i otočane).

Ulaznice kupite ovdje. Rezervacije nisu moguće.